De online apotheek maakt jou het leven gemakkelijker

De online apotheek maakt jou het leven gemakkelijker

Het gemak van online apotheken

Er kunnen verschillende redenen zijn om gebruik te maken van een online apotheek. Misschien wil je iets kopen waarbij je liever niet wilt dat iedereen in de fysieke apotheek meeluistert. Denk bijvoorbeeld aan middelen op het gebied van seksualiteit in het algemeen en SOA's in het bijzonder. Een middel tegen hoofdluis is ook niet iets waar veel mensen mee te koop lopen, ook al komt hoofdluis werkelijk op alle scholen voor, juist in de schoonste haartjes. Hoeveel je je dus nergens voor hoeft te schamen vinden veel mensen het toch prettiger om dit soort middelen in alle privacy te kunnen bestellen. Ook de aanschaf van potentie verhogende medicijnen is voor veel mensen omgeven met enige schaamte. Natuurlijk wil je liever niet in de val trappen van allerlei louche leveranciers, die niet-werkzame of zelfs schadelijke en gevaarlijke nep medicijnen leveren. Dan is het fijn dat er goede, betrouwbare online apotheken zijn, waar je je medicijnen in alle discretie kunt bestellen.

Slecht ter been

Een andere reden om gebruik te willen maken van een apotheek op afstand kan zijn dat je niet goed ter been bent of ver woont van de dichtstbijzijnde fysieke apotheek. Je kunt ook je medicijnen laten bezorgen een gewone apotheek maar het ruime aanbod van de online apotheek is een tweede aantrekkelijke factor.

De shopping experience

Tot slot kan het ook gewoon leuk zijn om in het aanbod van een online apotheek rond te neuzen. In de fysieke apotheek is meestal geen gelegenheid om uitgebreid rond te snuffelen en verschillende producten te ontdekken. Ook zal het aanbod aan artikelen en producten daar over het algemeen vrij klein zijn. De meeste medicijnen worden immers speciaal besteld op het moment dat ze nodig zijn en er wordt geen voorraad van aangehouden. Bij de online apotheek daarentegen vind je een enorm assortiment aan medicijnen, zelfzorg-medicijnen, verzorgingsproducten, voedingssupplementen, enzovoort.

Slenteren langs virtuele schappen

Wat is er heerlijker dan lekker langs de virtuele schappen te slenteren en daar van alles op het gebied van de verzorging van het lichaam, zowel in- als uitwendig, te ontdekken? Je kunt op je gemakje shoppen en artikelen ontdekken. En niemand die over je schouder meekijkt als je artikelen voor gebruik bij incontinentie met elkaar vergelijkt of als je een keuze maakt uit verschillende glijmiddelen en condooms. Wel zo prettig!

Shopping experience

Met andere woorden, de online apotheek biedt een stuk shopping experience. Het kan ook interessant zijn om te bekijken wat er zoal op de markt is. Je vindt in een Belgische online apotheek vast dingen die je in Nederland niet tegenkomt in de winkel en andersom. Vervolgens kun je natuurlijk onderzoek doen naar de ervaring die andere mensen hebben met het betreffende middel. Ga bij serieuze klachten echter altijd naar de huisarts en laat je door hem of haar het juiste medicijn voorschrijven. Het kan dan uiteraard geen kwaad dat je je in de online apotheek al op de hoogte hebt gesteld van de verschillende geneesmiddelen die voor een bepaalde klacht beschikbaar zijn.

Drogisterij

De online apotheek is veelal vooral ook een online drogist. De producten die aangeboden worden betreffen de verzorging van huid en haar, schoonheidsproducten, artikelen voor de persoonlijke hygiëne, enzovoort. Ook producten die het afslanken moeten bevorderen, homeopathische middelen en eerste hulp artikelen kan je er vinden. Er zijn vaak zelfs dierenvoeders verkrijgbaar en zelfzorg medicijnen voor je huisdier. Kortom, er is veel meer verkrijgbaar dan alleen medicijnen.

Welke online apotheken zijn er?

We noemen hieronder een aantal apotheken waar je online zelfzorg medicijnen en verzorgingsproducten kunt bestellen:

Zijn online apotheken veilig?

Als het gaat om voedingssupplementen, drogisterij-artikelen of verzorgingsproducten kun je vrijwel altijd veilig gebruik maken van online apotheek. Gaat het om echte medicijnen, geneesmiddelen die je in Nederland alleen op voorschrift van de arts kunt krijgen, dan zijn de aanschaf en het gebruik natuurlijk op eigen risico. Doe dan goed onderzoek naar het gebruik en de contra-indicaties van het middel, maar raadpleeg liever een arts om er zeker van te zijn dat het veilig is.

Kijk verder ook waar de apotheek gevestigd is, wat de algemene voorwaarden zijn en hoe de apotheek scoort op beoordelingswebsites zoals Trustpilot. De hierboven genoemde online apotheken zijn betrouwbaar maar het is altijd goed om alert te blijven als het gaat om je gezondheid. Houd je daar rekening mee, maak dan gerust gebruik van de online apotheek en geniet van het enorme aanbod aan verzorgingsproducten, geneesmiddelen en hulpmiddelen. Alles om jouw leven gemakkelijker, gezonder en comfortabeler te maken