Digitaal je fotoalbum creëren: modern en eigentijds

Foto’s zijn een deel van ons kostbaarste bezit. Waar we in ons leven ook naartoe gaan, verhuizen, emigreren, wat we ook doen, onze foto’s gaan met ons mee. En als iemand onverhoopt een ramp overkomt waardoor men alles kwijtraakt, zul je altijd horen dat men het zo spijtig vindt dat foto’s van dierbare personen en herinneringen zijn kwijtgeraakt. De meeste materiële dingen zijn te vervangen, voor foto’s geldt dat echter helaas niet.

Digitale tijdperk

De tijd van papieren foto’s ligt voor een groot deel achter ons. Doordat iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon heeft met een redelijke tot goede camera, hebben wel met zijn allen ontzettend veel foto’s. Nog nooit zijn er zoveel foto’s gemaakt. Ze staan overal opgeslagen: op onze mobiele telefoons, op opslagmedia zoals usb-sticks en dvd’s en noem maar op. Ook zetten veel mensen hun foto’s in de cloud. Dit is zeer zeker aan te raden, want hoe vaak raken mensen een USB stick niet kwijt? En ook DVD’s kunnen op den duur minder van kwaliteit worden en de harde schijf van een computer kan crashen. Met een cloudservice van bijvoorbeeld DropBox, GoogleDrive of OneDrive weet je zeker dat je altijd beschikking hebt over je foto’s. En net als op je computer, kan je in de cloud alles opslaan gesorteerd op onderwerp, jaar, of hoe je het dan ook wilt hebben. Veel cloudservices hebben overigens ook de optie om met je PC te synchroniseren. Dat wil zeggen dat je de foto’s in een bepaalde folder opslaat op je PC waarbij alles wat in die folder staat automatisch in de cloud komt. Handig toch? Zo raak je nooit wat kwijt.

Digitale foto’s versus papieren foto’s

Maar… we kunnen dan tegenwoordig wel meer foto’s hebben, het gezellig samen bekijken van foto’s zoals vroeger werd gedaan, gebeurt niet zo vaak meer. Foto’s worden veelal gedeeld via whatsapp of facebook of andere sociale media. Dat is een manier om van elkaars foto’s te genieten, maar het mist toch iets. Het ouderwetse fotoalbum had een charme die een digitale foto niet kan bieden.

Het fotoalbum van tegenwoordig

Herken je dat gevoel? Je wilt de foto’s bekijken van die fijne vakantie in Italië, of je wilt de foto’s van je kinderen of kleinkinderen bekijken of aan iemand laten zien die bij je op bezoek is. Op het kleine scherm van je telefoon komen de foto’s niet goed tot zijn recht en om de laptop erbij te pakken dat doe je ook niet zo snel. Op zo’n moment verlang je misschien terug naar het fotoboek van vroeger. Waarschijnlijk heb je vast wel gehoord van de mogelijkheid om je foto’s in een digitaal fotoboek te zetten. Dat is de ideale manier om de dierbare foto’s weer net als vroeger in een album te hebben. Alleen hoef je ze niet allemaal te gaan zitten plakken, maar kun je online zelf je fotoboek helemaal samenstellen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de fotoboeken van Albelli. Bij Albelli kun je een fotoboek helemaal naar jouw smaak maken. Je begint met het kiezen van een kaft en daarna kun je foto’s gaan invoegen. Albelli biedt een indeling aan, maar je kan ook je eigen indeling kiezen, alles is mogelijk. En zoals je van het ouderwetse fotoalbum gewend bent, kun je ook teksten toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld een mooi fotoboek maken van je kindje, hiermee creëer je een leuke herinnering voor later. Of je maakt een fotoboek van een fijne vakantie, compleet met beschrijvingen van alle mooie plaatsen waar je bent geweest. Dit is veel leuker om met vrienden te delen en je verhalen te vertellen dan digitale plaatjes op een display van een mobiele telefoon.

Persoonlijk cadeau

Voor degenen die het niet alleen bij mobiele kiekjes houden, maar ook fotograferen als hobby hebben, is het fantastisch om een boek samen te stellen van zelfgemaakte foto’s. Als je bij de afwerking kiest voor de optie hoogglans, dan krijgen je foto’s meer kleurdiepte en contrast, waardoor je foto’s de uitstraling krijgen die ze verdienen. Zo’n boek is niet alleen leuk voor jezelf, maar het is ook een uniek en persoonlijk cadeau om te schenken aan een familielid of goede vriend.

Direct starten

Waar wacht je nog op? Begin direct met het creëren van jouw persoonlijke fotoboek. Via deze link kun je alle Albelli kortingscodes vinden, waaronder korting voor de fotoboeken. Maar niet alleen dat, Albelli geeft ook korting op andere producten, zoals kaarten en wanddecoratie. Kijk op de website en misschien heb jij dan binnenkort ook je eerste mooie zelfgemaakte fotoboek in huis.