Hoe wordt de juiste paardrijlaars bepaald

De kuitomvang is het eerste waar naar gekeken wordt, dit zorgt voor de juiste bewegelijkheid. Je moet hiervoor het breedste deel van de kuit opmeten. Hierbij moet je rekening houden met de rijbroek en kousen. Zorg er dus voor dat de twee zojuist genoemde meegerekend zijn in de breedte. Als volgt de laarsmaat, de schoenmaat zal over het algemeen identiek zijn aan de laarsmaat. De laatste maat is de hoogte van je been. Zittend moet dit worden opgemeten, van je hiel tot je knieholte. Bekijk alle aspecten aan de hand van de aangewezen maattabel. Hierdoor vind jij de juiste paardrijlaars bij ons, Divoza. Goede paardrijlaarzen zijn dus een must voor goed en comfortabel op een paard te zitten.

Het leren rijlaarzen assortiment van Divoza

Wij hebben een goed aanbod van een hoge kwaliteit. Voor het gehele assortiment merken kan je naar onze website gaan, onder het kopje merken. De brandmerken leren rijlaarzen die wij verkopen lees je in de aankomende regels.
Welke leren rijlaarzen wij aanbieden:

  • Ariat, Cavallo, Ego7, EQ Lusso, MH, Mondoni, Petrie en QHP.

Dit zijn alle topmerken en het beste huismerk voor jou geselecteerd. Mondoni is hiervan een huismerktopper, die zich goed boven water houdt tegen onze anderen topmerken. Op onze website vindt jij nog extra informatie over de leren laarzen, wanneer je een geliefde laars aanklikt. Ben je geïnteresseerd geraakt door de zojuist gelezen informatie? Klik dan hier voor een kortingscode. Lees je liever nog even verder? Dat kan, de bovenstaande kortingscode staat dan nog altijd voor je klaar. De leren paardrijlaarzen zijn over het algemeen prijzig, maar niet getreurd. Want op de lange termijn zijn ze een goede uitgave geweest voor jou. Leren rijlaarzen gaan namelijk naar jou voet staan en zitten dan heerlijk.

Moet ik leren laarzen inlopen?

Dit is een veel voorkomende vraag, maar het antwoord is simpel. Wanneer je niet de juiste maten aankoopt voor jou of iemand anders, zal je hier last van hebben. Maar met leren laarzen kan het inderdaad ook het geval zijn dat er in het begin een pijntje is. Dit komt door het leer dat gebruikt wordt. Runderleer is op leren rijlaarzen de minderen variant in het begin. Dit komt doordat het leer stugger is. Als je voor kalfsleer gaat heb je deze problemen meestal niet. De prijsverhouding is er dan ook zeker. Het betekent niet dat een runderleer laars slechter is. De bikkels kiezen dan ook voor de pijntjes in het begin. Hoe dan ook gaan beide varianten lang mee, indien de rijlaars fatsoenlijk wordt onderhouden door de eigenaar of eigenaressen.

De paardrijlaarzen onderhouden

Voordat het schoonmaken van de paardrijlaarzen gaat beginnen, moet het grofvuil eraf. Dit kan je het beste doen met een zachte borstel. De tweede stap is om de laarzen af te nemen met een vochtig doekje. Dit kan elke dag worden gedaan of na gebruik van de paardrijlaarzen. Als laatste pak je een doekje om de laarzen met een kleine hoeveelheid in te vetten. Wanneer je ze niet gebruikt, is het gebruikelijk om de laarzenspanners erin te zetten. Hierbij kan je de paardrijlaarzen nog eventueel in een paardentas opbergen op kamertempratuur.

Divoza haar verdere collectie

Bij ons is het aanbod niet alleen leren paardrijlaarzen. Wij verkopen namelijk ook nog de kledij, waarbij de veiligheid nummer een prioriteit heeft. Naast dit uitgebreide assortiment bieden wij de normale laars aan, die je heerlijk naar het werk aan kan doen. Of waarmee je in de stal werkt om je paard te verzorgen, want je loopt niet met je prachtige nieuw gekochte paardrijlaarzen de "vieze" stal in. Bekijk daarom dus ook nog onze anderen collecties.

Informatieve weetjes voor de paardenliefhebber

Van de mens is slapen een grote bezigheid van de dag, liggend in het bed. Maar een paard slaapt over het algemeen staand, er is maar een korte periode dat een paard liggend ligt te slapen. Een paard doet dit omdat hij of zij dan op de ingewanden gaat liggen. De benen van een paard zijn dus zeer sterk. Wanneer de paarden wakker zijn drinken de dieren 30 tot en met 35 liter per dag, in de zomer kan dit wel 50 liter zijn. Als een paard in de wei staat, wordt er ook vocht opgenomen door bijvoorbeeld het eten van gras. Daarnaast heeft een paard een heel goed geheugen. Ze herinneren zich heel goed bepaalde plekken, zowel goede als slechte herenneringen van plekken