Bouw je eigen PC bij Alternate

Als je het over Alternate hebt, dan heb je het computers en hardware. Dit is uiteraard niet voor niets. IT-hardware zit in hun DNA sinds de oprichting van het bedrijf in Linden, Duitsland in 1992. Sinds 1998 is Alternate ook in Nederland gevestigd als zelfstandige vestiging van het Duitse moederbedrijf en heeft op dit moment 160 medewerkers. Alternate is de afgelopen jaren een begrip geworden onder IT-liefhebbers en leidt de markt in computerelektronica als webwinkel. Via hun online shop, hun eigen reserve pc-productielijn en montagediensten voor maatwerkoplossingen biedt Alternate het complete pakket voor particulieren en bedrijven. Inmiddels is hun assortiment uitgebreid en gegroeid, met onder meer home electronics, tools, tuinspullen en speelgoed. Om in de toekomst verder te kunnen groeien is in 2016 een nieuw distributiecentrum en hoofdkantoor gebouwd in Tholen.

Duurzaamheid bij Alternate

Verzending naar alle Europese landen vindt plaats vanuit Duitsland, Nederland en België. Dit maakt Alternate tot een van de meest succesvolle e-commerce bedrijven in zijn sector. Alternate realiseert zich dat economisch handelen altijd impact heeft op natuur en milieu. Daarom vinden zij het belangrijk om verantwoord en met oog voor het milieu te handelen. Zij zeggen dat elke kleine verbetering in hun duurzaamheid de juiste aandacht verdient om zo te werken aan het grotere geheel. Continue verbetering van alle processen binnen het bedrijf dragen bij aan een duurzame ontwikkeling en dat is dan ook een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsfilosofie.

Bouw je eigen PC met de PC-Builder van Alternate

Bouw je nieuwe PC precies volgens jouw wensen met behulp van de Alternate PC-Builder. Deze configuratie stelt je in de gelegenheid om jouw PC zelf samen te stellen door de losse onderdelen te selecteren. De website van Alternate biedt een gebruiksvriendelijke configurator, waarmee je op een gebruiksvriendelijke manier zelf je PC samenstelt. Hierbij klik je op een onderdeel, bijvoorbeeld de monitor. Dan laat de website je alle beschikbare monitors zien. Daarbij staat aangegeven wat de voorraad van het product is, welke aansluitingen deze heeft en daarnaast aanvullende specificaties zoals de grootte en resolutie van het scherm. Op deze manier kun je bijvoorbeeld meer geld uitgeven aan een onderdeel dat jij erg belangrijk vindt en wat jij graag in de beste kwaliteit gebruikt. Minder geld besteed je dan aan onderdelen waar je weinig waarde aan hecht, of wat voor jouw doeleinde minder belangrijk is. Natuurlijk is het niet verplicht om gebruik te maken van de PC-Builder. Er zijn immers heel wat mooie complete computers beschikbaar op Alternate, maar wanneer je graag zelf invloed hebt op de samenstelling van jouw PC is de configuratie zeker een uitkomst. Naast de PC-Builder heeft Alternate een ruim aanbod in diverse computers, speciaal voor gaming, fotobewerking of ander intensief gebruik. Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze bij de aanschaf van jouw nieuwe PC? Neem dan contact op met de klantenservice van Alternate, zij helpen je graag bij jouw nieuwe aankoop. Bekijk daarnaast alle Alternate kortingscodes op onze website, voor een voordelige aankoop.

Bestelling plaatsen

Je kunt producten op de website toevoegen aan jouw digitale winkelwagen. Je gaat vervolgens door als gast of met een account om te bestellen en betalen. Naast de mogelijkheid via de webshop, heb je ook de optie om telefonisch of per e-mail een bestelling te doen. De klantenservicemedewerker van Alternate stuurt je dan een betaallink om af te rekenen. Als je een pakket buiten Nederland wilt laten verzenden, kunt je daarvoor een offerte opvragen. Alternate’s klantenservice zoekt dan uit via welke postbezorging het artikel verzonden kan worden en wat de verzendkosten zijn. Je ontvangt daar vervolgens een offerte van, inclusief totale verzendkosten en lokale btw.

Oude producten inwisselen

Wanneer je als consument een nieuw apparaat of product bij Alternate koopt, kunnen zij soortgelijke producten voor je mee terug nemen. Dit moet je vooraf aan hun klantenservice doorgeven, zodat de bezorgers hiervan op de hoogte zijn. Het is belangrijk om het apparaat in een stevige verzendverpakking klaar te zetten. Het apparaat moet schoon en leeg zijn. Alternate is niet verantwoordelijk voor eventueel nog bestaande gegevens op het apparaat en de teruggave van het oude apparaat is definitief. De ingeleverde of ingezamelde apparatuur wordt op milieuvriendelijke wijze en in overeenstemming met de wettelijke eisen verwerkt.