Aquapark Bellewaerde: een uitstapje voor het hele gezin

Een heel jaar hebben we vooral thuisgewerkt en de weekenden ook thuis doorgebracht. Het “nieuwe normaal” zal niet zijn zoals we gewend zijn van voor de coronacrisis, maar gelukkig kunnen we er weer op uit, weer wat ondernemen met het gezin. Mocht je op zoek zijn maar een leuke locatie om te bezoeken en hou je van water of zijn je kinderen waterratten, denk dan eens aan Aquapark Bellewaerde. Dit is een aquapark behorend bij attractiepark Bellewaerde en het ligt in het West-Vlaamse Ieper.

Wat kun je doen in Aquapark Bellewaerde?

Aquapark Bellewaerde is een waterpark met alles erop en eraan. Zo zijn er verschillende waterglijbanen, waar niet alleen de jeugd van kan genieten, want er zijn glijbanen voor de hele familie. De Aquaventure bijvoorbeeld, is een familieglijbaan waarbij je op een gigantisch blad in de open lucht wordt gebracht. De Splash Clash is voor degenen die van snelheid houden, want je gaat in een racetempo naar beneden. De Maxi Splash is leuk om met zijn tweeën samen naar beneden te glijden. Verder is er een interactieve expeditieboot voor kinderen van alle leeftijden, in deze attractie zul je tal van watereffecten ervaren. Voor het hele gezin is er ook de lazy river, waarover je door het hele park gevoerd kan worden en allerlei moois onderweg tegenkomt. Dan zijn er nog interactieve speelzones waar je verrast wordt door de Regenboog glijbaan en door kantelende emmers met water.Ook de kleintjes kunnen zich amuseren, want voor hen is er een peuterbad.

Maar behalve actief bezig zijn in het water, kun je je uiteraard ook heerlijk ontspannen in de wellness zone door bijvoorbeeld in de secret cave in de jacuzzi te gaan en je te laten masseren door de waterbubbels. Of je gaat lekker uitrusten in een strandstoel. En met mooi weer kan dat zelfs buiten op de ligweide. Al met al voldoende activiteiten om je een hele dag bezig te houden. En mocht je hongerig worden van al die activiteit (of van het lome gevoel op de strandstoel) dan kun je gaan eten in de Aqua Bistro. Mocht je last hebben van bepaalde allergieën, dan kun je op de website van Bellewaerde een ingrediëntenlijst van de menu’s downloaden. Dit is handig wanneer last hebt van bepaalde allergieën. Je kunt dan aan de hand van deze lijst al voor je bezoek bekijken wat je kunt eten.

Vooraf reserveren

In verband met de veiligheidsmaatregelen vanwege covid-19 kan het park maar een maximaal aantal bezoekers ontvangen, wat betekent dat je vooraf moet reserveren. Als je dat doet via de website van Knack kortingscodes, dan kun je meteen profiteren van de Bellewaerde acties. Bellewaerde geeft niet vaak kortingscodes uit, dus het is aan te raden hier meteen gebruik van te maken.
Wil je het aquapark regelmatig gaan bezoeken, dan kun je overwegen om een abonnement te nemen. Wanneer je namelijk meer dan drie keer het park bezoekt, dan is dit goedkoper. Het kan je nog meer voordeel opleveren als je het abonnement combineert met een Adventure Pass van het Attractiepark Bellewaerde. Van dit park vind je hieronder een korte beschrijving.

Attractiepark Bellewaerde

Met de waterpret in het aquaparkt kun je waarschijnlijk al een hele dag vullen, maar dat geldt zeker ook voor het attractiepark. Kun je niet genoeg krijgen van water, dan kun je de ook in het attractiepark waterattracties beleven, zoals de River Splash, de Niagara en de Big Chute. Maar uiteraard is hier veel en veel meer te doen. Er zijn verschillende rollercoasters. De Huracan gaat door een Maya tempel, de Boomerang is voor de durfal , want deze gaat 80 km per uur, 32 meter omhoog en ook nog eens op zijn kop. En is dat voor jou of je gezin nog niet uitdagend genoeg, dan kun je in de Screaming Eagle stappen, omhoog gevoerd worden om van het uitzicht over het park te genieten en dan…. een vrije val maken met een snelheid van 50 km per uur! Dit is slechts een beknopte opsomming van wat er allemaal te beleven is. Je weet pas hoe leuk het is als je er zelf bent geweest.

Flora en fauna

Behalve het attractiepark en het aquapark heeft Bellewaerde ook een natuurpark en een dierenpark met vele exotische dieren. Deze zijn zeer zeker ook een bezoek waard.

Pak de korting en geniet van de voorpret!

Zoals je ziet is er bij Aquapark Bellewaerde genoeg te doen, zeer zeker als het uitbreidt met een bezoek aan het attractiepark. Het loont de moeite om een online ticket te kopen en alvast van de voorpret te genieten. Vergeet niet om op deze website alle Bellewaerde acties te kijken, zodat je een kortingscode kan pakken. Veel plezier!