Met deze tips wordt het leven makkelijker en goedkoper

Met deze tips wordt het leven makkelijker en goedkoper

Het leven is tegenwoordig druk en veeleisend. Social media, echte sociale contacten, een goede carrière, een fijne relatie met je partner en misschien ook nog wel kinderen. Het overzicht houden, rustig blijven en genieten is dan soms wat lastig. Er zijn echter behoorlijk wat dingen die je zelf kunt doen om het leven makkelijker en goedkoper te maken. Hieronder vind je hiervoor een aantal tips. De eerste tips zijn algemene zaken, de laatste tips zijn concrete oplossingen die je meer gemak en geldbesparing bieden.

Kies voor gezonde voeding

Maar wat is hier makkelijk en goedkoop aan, gezonde voeding kost toch tijd en geld? Ja en nee. Gezond eten levert je veel voordelen op. Zo wordt je er fysiek en mentaal fitter van en kun je meer op een dag gedaan krijgen. Daarnaast is een gezond eetpatroon uiteindelijk het goedkoopst. Je geeft een stuk minder geld uit aan etentjes en ongezonde tussendoortjes, en verlaagt ook nog eens de kosten in de apotheek en voor het ziekenhuis. Een gezonde leefstijl maakt de kans op kwaaltjes namelijk een stuk kleiner.

Kijk waarop je kunt besparen

Goedkoop en makkelijker leven hangt deels samen. Veel mensen hebben namelijk financiële stress. Een goede manier om dat te verminderen is door goed naar je uitgaven te kijken. We kennen het waarschijnlijk allemaal wel, dat we schrikken wanneer we onze uitgaven op een rijtje zetten. Niet alleen geven we soms veel geld uit aan redelijk onbelangrijke zaken, we geven ook onnodig geld uit. Denk aan bijvoorbeeld abonnementen die je niet of amper gebruikt, of dat veel te dure telefoon abonnement. Bekijk wat je kunt besparen, dat levert je zowel geld als rust op.

Los de hypotheek af

We pakken nog even door op bovenstaand punt. De hypotheek is voor velen de grootste maandelijkse kostenpost, en dat levert stress op. Bovendien betaal je gigantisch veel rente over je hypotheek. Je moet jarenlang werken om alleen al de rente te kunnen betalen. Als je de mogelijkheid hebt om eerder grote delen af te lossen raden we dat altijd aan. Hierdoor kun je een stuk goedkoper wonen en heb je maandelijks meer financiële ruimte en een stuk minder stress.

Denk goed na over aankopen

Veel mensen kopen van alles en nog wat, zonder daar heel goed over na te denken. Met het internet is dat natuurlijk ook heel makkelijk geworden. Een goede vraag om te stellen wanneer je weer iets nieuws wil kopen is hoe lang je daarvoor moet werken. Nieuwe schoenen van 200 euro lijkt misschien niet zo duur, maar als je bedenkt dat je daar twee dagen voor moet werken wordt het misschien anders. Op deze manier voorkom je vaker onnodige aankopen en bespaar je veel geld.

Laat geld voor je werken

Deze algemene tip zorgt voor zowel gemak als voor geld. Als je maandelijks geld overhebt om te sparen is een idee om dit geld aan het werk te zetten. Door te investeren kun je je vermogen steeds groter laten worden, waardoor je ook steeds vrijer wordt. Als je dit slim doet kun je bijvoorbeeld eerder stoppen met werken, of in elk geval minder gaan werken. Als je het echt goed doet kun je op deze manier zelfs voor een mooi passief inkomen zorgen, waarvoor je dus helemaal niks hoeft te doen. Veel makkelijker wordt het niet, toch?

Bestel dingen online

Deze lijkt wat tegenstrijdig omdat we hierboven nog zeiden dat je niet zomaar online moet bestellen. Toch is het wel een goede manier om tijd en ook geld te besparen. Het gemak van boodschappen bestellen en deze te laten bezorgen behoeft natuurlijk geen verdere uitleg. Dat het goedkoper is misschien wel. Wanneer je naar een winkel gaat, wat voor soort dan ook, wordt je vaak verleidt om ook nog andere dingen mee te nemen. Bijna altijd kom je thuis met dingen die je eigenlijk niet nodig had toen je ging. Dit kost je wekelijks behoorlijk wat geld. Door dingen online te bestellen en thuis te laten bezorgen voorkom je dit, en bespaar je dus een hoop geld. Hieronder hebben we 4 hele handige websites daarvoor op een rijtje gezet.

Maak gebruik van Farmaline

Dit is dé online apotheek van en voor Nederland. Bij Farmaline kan je werkelijk alle schoonheidsproducten en medicijnen zonder recept kopen en thuis laten bezorgen. Dit gebeurt allemaal snel, discreet en veilig. Je vindt op deze website meer dan 1.000 verschillende merken, en meer dan 40.000 verschillende producten. Super handig natuurlijk!

Laat je boodschappen voor je doen bij Collect&Go

Je kunt zelf boodschappen doen, je bestelt het online of je laat het doen. Dat laatste kan bij Collect&Go. Je stelt een boodschappenlijstje samen en stuurt dit door. Iemand gaat dit vervolgens doen en zet alles netjes klaar. Vervolgens kun je de boodschappen afhalen op een bepaald punt en betalen. Super handig en nog goedkoop ook omdat je geen overbodige dingen meeneemt.

Allekabels heeft alles in huis

Je hebt super veel kabels en dat soort zaken nodig, door alle technische apparatuur in huis tegenwoordig. Nu kun je die overal en nergens gaan halen of bestellen, maar je kan ook gewoon kijken op deze website. Bij Allekabels vind je werkelijk alle soorten kabels. Voordelig en snel thuisbezorgd. Ideaal!

HelloFresh zorgt voor je diner

Avondeten kost behoorlijk wat tijd. Je moet eerst bedenken wat je allemaal wil eten, dan moet je boodschappen doen en vervolgens moet je het ook nog koken. Dan is HelloFresh hiervoor de ideale oplossing. Voor een voordelige prijs krijg je wekelijks alles in huis. Je kiest hoeveel personen en hoeveel maaltijden per week en vervolgens selecteer je de maaltijden naar wens. Je hebt hierbij ruime keuze en met allerlei voorkeuren is rekening gehouden. Vervolgens worden de maaltijden bij je bezorgd en hoef je het alleen nog maar te bereiden. Je hoeft er niet meer over na te denken en ook geen boodschappen te doen. Toch eet je gezond, lekker en gevarieerd. Dat is toch heerlijk!