Het is nu goedkoper om naar een pretpark te gaan

Het is nu goedkoper om naar een pretpark te gaan

Het is nu goedkoper om naar een pretpark te gaan

Veel mensen denken dat het tegenwoordig duurder is dan vroeger om naar een pretpark, zoals het gekende pretpark Walibi of het themapark Disneyland, te gaan. De prijzen lopen immers toch overal op de afgelopen tijd? En waarom zou dat niet voor pretparken gelden? De waarheid is echter dat je nu goedkoper naar een pretpark als Aqualibi, de leuke attracties van Bellewaerde of Plopsa kunt gaan dan, pak hem beet, tien jaar geleden. Maar hoe zit dit precies? Waarom is het momenteel relatief voordelig om een leuk pretpark te bezoeken dan voorheen? En wat kun je zelf doen om op een zo voordelig mogelijke manier met je kids naar een leuk en uitdagend pretpark te gaan. Check zeker ook of er geen kortingscode beschikbaar is voor deze pretparken om zo goedkoper jouw tickets te kopen.

Online tickets bestellen is voordeliger dan kaartjes bij de kassa kopen

Niet iedereen neemt de moeite om vooraf een online ticket te bestellen. Sommige mensen kiezen ervoor om gewoon bij de ingang hun kaartjes te kopen. Kaartjes kopen aan de kassa is echter bijna altijd duurder dan wanneer je jouw pretparktickets via internet koopt. Wie via internet online kaartjes reserveert en koopt, is vaak wel 25 tot 30 procent voordeliger uit. Hoe dit komt? Heel simpel: voor pretparken is het voordeliger om hun kaartjes online te verkopen, omdat ze dan geen of minder fysieke verkooppunten en kassa's hoeven te hebben. Ook scheelt online reservering van kaartjes op de personeelskosten die ze maken. Hierdoor kunnen ze voor bezoekers die via internet toegangsbewijzen kopen een mooie korting doorrekenen.

De coronacrisis speelt een rol bij het goedkoper worden van entreetickets

DE afgelopen coronacrisis is een van de redenen dat de entreeprijs van meerdere pretparken op dit moment aantrekkelijk geprijsd zijn. Je zou verwachten dat pretparken de toegangsprijzen ophogen om het verlies uit de lockdownperiode te compenseren, maar dit is lang niet altijd zo. Na een lange periode van (gedeeltelijke) sluitingen en beperkte toegangsmogelijkheden qua aantallen bezoekers, zijn veel mensen het bezoek aan een pretpark 'ontwend' geraakt. Met leuke acties en aanbiedingen proberen de reguliere pretparken daarom weer hun vroegere vaste klanten voor zich terug te winnen. De concurrentie tussen avonturenparken, pretparken en kinderparken zijn groot, dus is stunten met prijzen - ook al is het soms maar tijdelijk via een kortingsactie - iets wat geregeld voorkomt.

Zoek actief naar online kortingsacties en aanbiedingen van pretparken

Er zijn tal van websites waar geregeld goedkope kaartjes aangeboden worden voor het bezoek aan een leuk pretpark. Via veilingsites, kortingssites en online tweedehands aanbieders zoals Vakantieveilingen, Marktplaats, Dailydeal, Tikata, Speurders of Groupon kun je vaak tientallen euro's op de totaalprijs besparen als je met en gein met meerdere kinderen kaartjes wilt kopen voor een leuk pretpark. Je houdt dit geld dus lekker in eigen zak en kunt daar andere leuke dingen voor doen. Houd daarom veilingsites en kortingssites goed in de gaten en sla op het juiste moment toe om voordelige entreebewijzen voor jouw favoriete pretpark in te slaan.

Budgettip: neem zelf eten en drinken mee als je er op uit gaat

Een goede manier om lekker voordelig een dagje pretpark te doen, is door ervoor te kiezen om zelf eten en drinken mee te nemen. Het is niet verboden om dit te doen (alleen mag je dan niet op een terrasje in het park zitten). En zelf je voedsel meenemen met wat drankjes bespaart je op een dag al snel tientallen euro's. Want juist in pretparken zijn de kosten van drankjes en hapjes relatief hoog. Laat je dus niet onnodig op kosten jagen en kies voor een of twee rugzakken met lekkere versnaperingen erin voor jezelf en je kinderen

Goedkoop vervoer: pak de fiets als je in de buurt woont

Iets wat ook kan bijdragen aan een goedkoop dagje naar het pretpark, is om de fiets te pakken als je in de buurt woont. Je spaart dan niet alleen reiskosten uit doordat je geen brandstof gebruikt, maar krijgt ook net te maken met de vaak hoge parkeerkosten in en rond pretparken. De fiets pakken kan al snel oplopen tot een voordeel van zo'n 5 tot wel 15 euro. Een bijkomend voordeel van lekker fietsen naar een pretpark is dat het gezond is en je even lekker kunt uitwaaien. Ook kun je vaak dichterbij het park parkeren en ben je dus een stuk sneller binnen!

Bespaar door een abonnement te nemen op een populair pretpark

Ga jij met je kinderen en hun vriendjes meermalen per jaar naar hetzelfde pretpark? Vaak kan het bij 2 of 3 jaarlijkse bezoeken al uit om ervoor te kiezen een abonnement, bijvoorbeeld een gezinsabonnement, op het betreffende pretpark te sluiten. Je kunt dan zo vaak je wilt supervoordelig naar jullie favoriete speelpark gaan. Je kinderen zijn je ongetwijfeld dankbaar als je deze keuze maakt!

Vergelijk de prijzen tussen verschillende pretparken

De prijzen die pretparken vragen voor de entree kunnen flink uiteenlopen. Sommige parken zijn al snel twee keer zo duur als andere pretparken. Door de prijzen van de verschillende parken onderling te vergelijken, kun je de beste deal scoren en flink wat euro's in je zak houden. Met name als een pretpark een (tijdelijke) kortingsactie heeft, kan het voordeel flink in de papieren gaan lopen. Tel uit je winst!

Het seizoen waarin je gaat kan ook prijsbepalend (en goedkoper) zijn

Vaak rekenen pretparken in het hoogseizoen, zeker in de zomermaanden, een hogere entreeprijs dan in het najaar en voorjaar of buiten de schoolvakanties. Kijk of dit bij jouw favoriete pretpark het geval is en plan jullie uitstapje op een mooie dag in het laagseizoen. Zo bespaar je nog meer!