AliExpress: het grootste online warenhuis ter wereld

Online aankopen doen wordt steeds populairder en heeft vooral ook tijdens de lockdown vanwege covid-19 een grote toevlucht genomen. Een van de interessante webwinkels om een kijkje te nemen is AliExpress. Deze webwinkel is onderdeel van de Alibaba Group, een mega e-commercebedrijf in China.

Wat maakt AliExpress aantrekkelijk?

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het bij AliExpress kopen. Dit is de grootste online winkel van de wereld met miljoenen producten! Denk hierbij aan kleding, schoenen, tassen, elektronica, mobiele telefoons en accessoires hiervoor, speelgoed etc. etc. Ja, zelfs trouwjurken kun je hier kopen! De reden dat AliExpress zoveel verschillende artikelen kan aanbieden, is omdat het een platform is voor ondernemers en particulieren die via AliExpress hun producten te koop aanbieden. Bij moederbedrijf Alibaba koop je in het groot, maar AliExpress is door Alibaba opgericht voor verkoop aan de particulier. Hier kun je dus goederen per stuk kopen.

Soms zijn de levertijden wat langer, wanneer de producten uit China moeten komen. Maar daar staat tegenover dat de prijzen heel gunstig zijn, vooral wanneer je voor de optie zeevracht kiest. De gunstige prijs maakt dan het wachten wel waard. Daarbij biedt AliExpress vaak kortingen aan, wat de prijzen nog aantrekkelijker maakt.

AliExpress app

De beste manier om bij AliExpress online te kopen, is om de AliExpress app te gebruiken. Deze kan je downloaden in de Google Play Store voor Android of App Store voor IOS (iPhone). Reden om de app te verkiezen boven de website is dat je in de app van AliExpress soms aanbiedingen ziet die op de website niet worden aangeboden. Dat geldt ook voor bovengenoemde kortingen die regelmatig alleen in de app en niet op de website worden geboden. Op https://kortingscodes.knack.be/shop/aliexpress/ zie je een overzicht van de kortingen die AliExpress deze maand biedt. Afhankelijk van wat voor artikel je wilt kopen, kan de korting best hoog oplopen.

Hoe werkt de AliExpress app?

De app van AliExpress is heel handig in gebruik. Bij het openen van de app kom je op de homepage, waar je direct kan gaan zoeken naar de artikelen waar je interesse in hebt. Terwijl je surft in de app, kun je, net zoals je bij Instagram personen volgt, hier winkels volgen. Stel dat je bijvoorbeeld kleding ziet die je erg leuk vindt, dan kan je de winkel volgen zodat je een volgende keer niet hoeft te zoeken naar deze specifieke winkel. Heb je vragen over producten of over je bestelling dan kun je via de “contact seller” button die je bij iedere winkel ziet, contact opnemen met deze winkel.

Kopersbescherming

Voor iemand die nooit iets bij AliExpress heeft gekocht, speelt misschien de vraag: is het wel veilig? Dan is het goed om te weten dat AliExpress kopersbescherming biedt. Wanneer je iets bestelt, wordt namelijk altijd aangegeven wat de uiterlijke datum van levering van je bestelling moet zijn. Heb je het bestelde dan niet ontvangen, dan kun je jouw betaling terugvragen. Dat kan ook wanneer je de bestelling wel ontvangt, maar die niet blijkt te zijn zoals beschreven op de website of in de app. Daarbij is AliExpress streng voor de verkopers die van zijn platform gebruik maken. De klant is koning en wordt het vertrouwen beschaamd, dan wordt de betreffende verkoper de toegang tot het platform ontzegd. Overigens kun je vóór je gaat bestellen ook de reputatie van de verkoper nagaan. Bij iedere verkoper wordt namelijk aangegeven hoeveel volgers deze heeft en wat de reputatie is. Die wordt uitgedrukt in (van goed naar beter en beste) medailles, diamanten en kroontjes. Een kroontje staat voor excellent. Je kan je wel voorstellen dat een verkoper met een goede reputatie deze niet snel wil verliezen en dus alles zal proberen om de klant tevreden te houden.

Warenhuis

In feite is AliExpress een heel groot online warenhuis. Met dat verschil met een fysiek warenhuis dat je niet alle afdelingen hoeft af te zoeken naar jouw favoriete producten, maar dat je dat thuis kan doen vanuit je eigen luie stoel.

Samenvattend

Kopen bij AliExpress is niet moeilijk en ook niet riskant. Download de app en er zal een wereld voor je opengaan. En vergeet dan niet om meteen naar de kortingscodes te kijken die vermeld staan op https://kortingscodes.knack.be/shop/aliexpress/, dan kun je de korting bij je bestelling gelijk meepikken.